TOPAZ TAŞI / SARI YAKUT

“Topaz Taşı“, “Şifalı Taşlar” arasında turuncu renk skalasında yer alır.
Pozitif düşünce üzerine çok etkili bir taştır.
Mutluluk, kendine güven, stres azaltıcı, depresyon üzerinde etkili bir taştır. Geçmişten günümüze şans taşı olarak bilinir.
Bunun yanında özellikle “kan dolaşımı” “kalp ve damar sağlığı” üzerinde şifalı etkiye de sahiptir.
“Topaz Taşı“, mutluluk, neşe ve hoşnutluk duygusu verir
Özellikle şeffaf olan “Topaz Taşı“, ruhsal ve duygusal gelişimi olumlu etkiler
Kullanan kişiye güven ve cesaret kazandırır
Zihni dinlendirir, uykusuzluk sorununu ortadan kaldırır

En güçlü ve kudretli taşlardan biri olan sarı yakut taşı birden fazla hastalığa iyi gelir. Bu şifalı sarı yakut taşının diğer ismi de Topaz taşıdır. Bir çok rengi bulunur ve aşk taşı olarak da bilinir. Nadir bulunan bu harika taş mücevher yapımında özenle kullanılır. Eski zamanlardan beri çok özel ve kıymetli olan sarı yakut göz hastalıkları tedavisinde kullanılır. Bunun yanında veba gibi salgın hastalıklarında önüne geçtiği bilinir.

Sarı yakut taşının en iyi bilinen özelliklerinden biri de korkulardan kurtarmasıdır. Muhteşem ve doğal parlak ışığıyla göz kamaştıran bu harika taşın en değerli rengi turuncudur. Bunun yanında renksiz ve değişik renk gruplarına ayrılır. Sarı ve turuncu yakut en değerlileri arasındadır. Topaz kristalleri genellikle dörtgen şekillerde olur. Elmasla aynı ağırla sahip ender taşlardandır.

Topaz taşı Brezilya'dan çıkarılır. Şeffaf topazla bazı zamanlarda elmas taşından ayırt edilemezler. Ancak Mohs ölçeği ile ayırt edilebilir. Sarı yakut taşı balık, başak ve aslan burçlarının değerli taşlarıdır. Bu harika taş mücevher olarak kullanılır ve göz alıcı güzellikte parlar. Zihni sakinleştirir, gevşetir ve rahatlatır. Sevgili ve eşler arasındaki anlaşmazlıkları iyi bir şekilde sonuçlandırır. Cesaret, neşe ve hoşnutlu duyguları beraberinde getirir.

GÜNÜN TAŞI: SİGULİT

Sugilit kristali, kişinin hem fiziksel hem de ruhsal yönden yeniden doğmasını sağlar. Tanrısal sevginin ve bilgeliğin taşıdır. İç dünyanızda tanrısallığı keşfederek güven ve cesaretle dolar, derin bir ruhsal saflığa ulaşarak daha önce yaşamadıklarınızı keşfedersiniz. Bunun ardından ise teslimiyet gelir.

Detaylı bilgi: http://goo.gl/kbWwEv